Beste kruimeldief van 2021

Beste kruimeldief van 2021

De kruimelzuiger, handstofzuiger of onder zijn bekendste naam de kruimeldief is een kleine stofzuiger die je vooral gebruikt om kleine oppervlaktes te reinigen. De kruimeldief is ten opzichte van een gewone stofzuiger veel handiger. Aangezien de kruimeldief geen snoet bevat en vaak een stuk handzamer is dan een stofzuiger. Om een gewone stofzuiger erbij te halen voor wat kruimels te stofzuigen kost dit veel tijd en moeite. De kruimeldief is dan hiervoor veel idealer om wat kruimels, huisdierharen of zelfs vloeistoffen te stofzuigen. 

Top 10 Beste Co-sleepers

Tegenwoordig zijn er al veel kruimeldieven op de markt van verschillende merken. Ook zijn er vele steelstofzuigers op de markt met een 2-in-1 functie, je kan ze gebruiken als een normale steelstofzuiger of als een kruimeldief. Het kan daarom lastig zijn om vast te stellen welk kruimeldief het beste bij u past. Om uw keuze te vergemakkelijken helpen wij u door een top 10 samengestelde kruimeldieven van 2021 op een rijtje te zetten. Per kruimeldief vertellen wij u over de voor-/nadelen en over de specificaties van de kruimeldief, zodat u gemakkelijk kunt zien welk kruimeldief het beste voor u is.

# Preview Product specificaties Rating  
1

Philips MiniVac FC6149/01

Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

Accuduur: 11 minuten
Inhoud: 0,5 liter
Gewicht: 2,3 kg
Geluidsniveau: 81 dB
HEPA-filter: Nee
4.7 Bekijk prijzen op Bol.com
2

Black+Decker PV1820L-QW

BLACK+DECKER PV1820L-QW - Kruimeldief

Accuduur: 11 minuten
Inhoud: 0,44 liter
Gewicht: 1,8 kg
Geluidsniveau: 85 dB
HEPA-filter: Nee
4.5 Bekijk prijzen op Bol.com
3

TurboTronic LUX400 – Kruimelzuiger

TurboTronic LUX400 - Kruimelzuiger - Zwart/Blauw

Accuduur: 20 minuten
Inhoud: 0,5 liter
Gewicht: 0,5 kg
Geluidsniveau: 60 dB
HEPA-filter: Ja
4.2 Bekijk prijzen op Bol.com
4

Black+Decker PD1420LP-QW

BLACK+DECKER PD1420LP-QW - Kruimeldief

Accuduur: 12,5 minuten
Inhoud: 0,56 liter
Gewicht: 1,42 kg
Geluidsniveau: 75 dB
HEPA-filter: Nee
4.7 Bekijk prijzen op Bol.com
5

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move - Kruimelzuiger - Blauw

Accuduur: 40 minuten
Inhoud: 0,4 liter
Gewicht: 1,1 kg
Geluidsniveau: 75 dB
HEPA-filter: Nee
4.6 Bekijk prijzen op Bol.com
6

Dyson V6 Trigger+

V6 Trigger+

Accuduur: 20 minuten
Inhoud: 0,4 liter
Gewicht: 1,23 kg
Geluidsniveau: 87 dB
HEPA-filter: Nee
4.7 Bekijk prijzen op Bol.com
7

Invictus one

Invictus One - Kruimelzuiger- Antraciet / Rood

Accuduur: 15 minuten
Inhoud: 0,09 liter
Gewicht: 0,5 kg
Geluidsniveau: 82 dB
HEPA-filter: Ja
4.2 Bekijk prijzen op Bol.com
8

Tristar KR-2156 Kruimelzuiger

Tristar KR-2156 - Kruimelzuiger

Accuduur: 15 minuten
Inhoud: 0,5 liter
Gewicht: 1,05 kg
Geluidsniveau: 60 dB
HEPA-filter: Nee
4.2 Bekijk prijzen op Bol.com
9

Black+Decker BHHV520BFP-QW

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Kruimeldief

Accuduur: 21 minuten
Inhoud: 0,7 liter
Gewicht: 1,4 kg
Geluidsniveau: 72 dB
HEPA-filter: Nee
4.6 Bekijk prijzen op Bol.com
10

Cecotec ExtremeSuction

Accuduur: 25 minuten
Inhoud: 0,5 liter
Gewicht: 1,0 kg
Geluidsniveau: 58 dB
HEPA-filter: Ja
4.6 Bekijk prijzen op Bol.com

1. Philips MiniVac FC6149/01 

De Philips MiniVac is op dit moment een van de beste kruimeldieven op de markt. De kruimeldief is voorzien van veel en handige accessoires, zoals kleine en een grote borstel, klein en groot spleetmondstuk, een lange slang en zit er een opbergtas bij om al je accessoires op één plaats te kunnen opbergen.  De accu van de kruimeldief gaat tot 11 minuten mee, waarnaar het vervolgens ongeveer 16-18 uur opgeladen moet worden om weer 11 minuten te kunnen stofzuigen. 

De Philips MiniVac gebruik je niet alleen om je vloer te reinigen maar ook de meubels en zelfs je auto. Met zijn vermogen van 12V (22 Watt) behoort deze kruimeldief tot een van de krachtige kruimeldieven. Verder is deze kruimeldief ook goed te gebruiken in de auto doordat er een autostekker wordt bijgeleverd. Hierdoor kan je de Philips MiniVac zelfs in je autolaten en altijd gebruiken. 

De Philips MiniVac heeft een aërodynamische mondstukontwerp voor een maximale stofopname van zelfs de kleinste stofdeeltjes. Ook maakt deze kruimeldief gebruik van de duurzame NiMh (Nikkel-metaalhydride), waardoor de capaciteit van de batterij niet wordt vermindert op een lange duur. Verder kun je de Philips MiniVac opbergen op een handige laadstation dat je aan de muur kunt bevestigen of op een tafel kunt zetten.

Het geluidsniveau van de Philips MiniVac is 81 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De Philips MiniVac weegt 2,3 kg met de volgende afmetingen: 47 x 16 x 16 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Aërodynamische mondstuk
 • Aansluiting voor in de auto
 • Ruime opbergtas

Minpunten

 • Korte accu duur van 11 minuten en lange oplaadtijd van 16-18 uur
 • Met zijn 2,3 kg aan de zware kant voor een kruimeldief

2. Black+Decker PV1820L-QW

De Black+Decker PV1820L-QW heeft een speciale mondstuk waarmee je gemakkelijk alle hoekjes en kieren kunt stofzuigen. Met zijn gepatenteerde ontwerp van de zuigmond die tot wel 200 graden kan draaien en in 8 verschillende standen in te stellen is. De accu van de Black+Decker heeft een werkingstijd van 11 minuten. Is de accu leeg dan kun je de kruimeldief gaan opladen bij de bijgeleverde laadstation en is die na 4 uur laden volledig opgeladen.

De Black+Decker PV1820L is een ideale kruimeldief voor delicate oppervlakken met zijn geïntegreerde (uitklapbare) zachte borstel terwijl de geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger het reinigen tussen bankkussen en autostoelen snel en eenvoudig maakt. Met zijn 18 V Lithium-ion accu maakt dat deze kruimeldief de krachtigste binnen zijn klasse met een zuigkracht van 35 Watt.

Het Cyclonic Action Filtersysteem zorgt ervoor dat de zuigkracht steeds gegarandeerd krachtig blijft, doordat het Cyclonic Action het stof en vuil weg laat draaien van de filter. De kruimeldief maakt gebruik van een handige zijdeur, hierdoor kun je gemakkelijk de opvangbak leegmaken zonder vieze handen te krijgen. Ook is de opvangbak doorzichtig waardoor je goed kan zien wanneer deze geleegd moet worden.

Het geluidsniveau van de Black+Decker PV1820L-QW is 85 dB. De grote van de stofreservoir is 0,44 liter. Deze kruimeldief weegt 1,8 kg met de volgende afmetingen: 29 x 18 x 15,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • 200 graden draaiende speciale zuigmond
 • Heeft een sterke zuigkracht
 • Moeilijke plekken zijn makkelijk te reinigen

Minpunten

 • Is redelijk zwaar met zijn 1,8 kg
 • Maakt boven gemiddeld meer lawaai, 85 dB

3. TurboTronic LUX400 – Kruimelzuiger

De TurboTronic LUX400 is mooie instapmodel door zijn lage prijs en veelzijdigheid, deze kruimeldief kan niet alleen droog vuil maar ook nog eens vloeistoffen stofzuigen. De kruimeldief komt met de volgende bijgeleverde accessoires, zachte borstel, kierenzuigmond, vloeistofzuigmond en een slang met koppelstuk. De TurboTronic LUX400 kan tot wel 20 minuten mee bij een volle accu. Vervolgens kan je de kruimeldief opladen bij de bijgeleverde laadstation (kan je aan de muur bevestigen of op een tafel zetten) en is deze na 3 uur laden weer 20 minuten bruikbaar.

De TurboTronic LUX400 heeft een goed vermogen van 14,8 V met wel liefst 32,5 Watt aan zuigkracht. In zijn prijsklasse is dit dan een van de krachtigste kruimeldief. Al hoewel hij zo een krachtige zuigkracht heeft maakt die ook nog eens weinig geluid in vergelijking tot de meeste andere kruimeldieven. Met de zachte borstel kun je krasvrij en gladde oppervlaktes stofzuigen, de rubberen zuigmond is om vloeistoffen te stofzuigen en de verlengslang en de kierenzuigmond zorgt ervoor dat je overal makkelijk bij kunt komen. 

De TurboTronic LUX400 maakt gebruik van de Cyclone technologie, hierdoor versnelt de luchtstroom in de cilindrische kamer om stof van lucht te scheiden, zodat de hoge zuigkracht langer behouden blijft. Ook is deze kruimeldief voorzien van een HEPA filtersysteem, hierdoor is deze kruimeldief ook geschikt voor mensen met stofallergieën. De filter is vervolgens ook nog eens wasbaar.

Het geluidsniveau van de TurboTronic LUX400 is 73 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De kruimeldief heeft een gewicht van 0,5 kg met de volgende afmetingen: 42 x 10 x 12,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Geschikt voor mensen met allergieën, HEPA filter
 • Geschikt voor vloeistoffen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Sommige gebruikers vinden dat het erg veel lawaai maakt
 • Sommige gebruikers merken verschil in zuigkracht op lange gebruik

4. Black+Decker PD1420LP-QW

De Black+Decker PD1420LP-QW is anders dan de andere kruimeldieven in onze lijst. Deze kruimeldief wordt namelijk geleverd met een speciale slang die 1,5 meter lang is. De accu van de Black+Decker PD1420LP-QW gaat tot ongeveer 12,5 minuut mee. Is de accu leeg dan is de kruimeldief na 4 uur weer volledig opgeladen met behulp van de bijgeleverde laadstation.

De Black+Decker PD1420LP-QW is een kruimeldief die ideaal is voor een veeleisende schoonmaakklus met zijn vermogen van 14,4 V (20 Watt). Door de flexibele slang van 1,5 meter lang kun je de kruimeldief gemakkelijk gebruiken voor moeilijk bereikbare ruimtes. Denk aan hoge plekken, jaloezieën of op kasten. Op de zuigmondstuk van de flexibele slang is er ook een mogelijkheid om andere mondstukken te plaatsen. Denk aan dierenharenborstel, kierenzuigmond en zachte borstel.

De Black+Decker PD1420LP-QW maakt gebruik van de Cyclonic Action filtertechnologie net als de Black+Decker PV1820L. Ook heeft deze Black+Decker PD1420LP een handige zijdeur om gemakkelijk de opvangbak leeg te maken en is deze doorzichtig waardoor je goed kan zien wanneer deze geleegd moet worden.

Het geluidsniveau van de Black+Decker PD1420LP is 75 dB. De grote van de stofreservoir is 0,56 liter. De kruimeldief weegt 1,42 kg met de volgende afmetingen: 30,6 x 27,6 x 16,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Hoge zuigkracht
 • Flexibele slang van 1,5 meter, handig voor lastige plekken 
 • Wasbare filters, hygiënische en praktisch vuilopvangbak

Minpunten

 • Gebruikers vinden het toch aan de wat prijzige kant
 • Geen wand ophangsysteem

5. Bosch BHN1840L Move

De Bosch BHN1840L Move is een kruimeldief die door de gebruikers beoordeeld worden als een van de betere kruimeldieven vanwege zijn zuigkracht, goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. De Bosch Move maakt gebruik van de LongLife Li-Ion accu, dit zorgt voor een constante hoge prestatie en korte oplaadtijd. De accu gaat tot wel 40 minuten mee en heeft een oplaadtijd van 4-5 uur.

Naast dat de batterij voor een langdurige, grondige zuigkracht zorgt met een vermogen van 18 V, is de kruimeldief ook voorzien van een High Airflow Systeem. De High Airflow Systeem scheidt het stof en heeft een 3 laags filter wat voor een grondige, lang aanhoudende reinigingsprestatie zorgt. 

De Bosch Move zorgt voor een flexibele schoonmaak doordat het snoerloos, licht van gewicht is en 2 verschillende standen heeft. Verder samen met de bijgeleverde accessoire, de kieren mondstuk zorg de Bosch Move voor een perfect en snel schoonmaak tussendoor zowel in het huis als het interieur van je auto.

Het geluidsniveau van de Bosch BHN1840L Move is 75 dB. De grote van de stofreservoir is 0,4 liter. De Bosch Move weegt 1,1 kg met de volgende afmetingen: 38 x 11 13,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • Langste gebruiksduur van onze top 10 lijst 40 minuten

Minpunten

 • Sommige gebruikers vinden het toch wel lawaaierig 

6. Dyson V6 Trigger+

De Dyson mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht van de top 10 beste kruimeldieven. De Dyson staat natuurlijk bekend voor zijn merk, uitstraling en de kwaliteit. Zo ook op de markt van de kruimeldieven is de Dyson geen uitzondering. De Dyson V6 Trigger+ heeft de hoogste zuigkracht van alle kruimeldieven. De Dyson V6 gaat tot wel 20 minuten mee in zijn normale stand, in zijn boost stand is dit maar liefst 6 minuten. Is de accu leeg dan kan je hem opladen met de bijgeleverde adapter snoer en is na 3,5 uur volledig opgeladen.

Dankzij zijn goede zuigkracht, maak je met gemak de trappen, auto of meubels snel schoon. De Dyson V6 heeft 2 standen de normale stand waar de kruimeldief een vermogen heeft van 28 Watt en de Boost stand waar de vermogen wel 100 Watt is. De volgende accessoires worden standaard meegeleverd, gemotoriseerde miniborstel waarmee je huisdierharen en hardnekkig vuil makkelijk opzuigt. Bovendien is er ook een kierenzuiger en een combinatie-accessoire meegeleverd waarmee het mondstuk kan worden aangepast tot afstofborstel.

Ook het legen van de Dyson V6 Trigger+ is geen enkel probleem. Je leegt al het afval met een simpele druk op de knop in de prullenbak. De Dyson V6 ligt op een natuurlijke wijze in de hand en samen met het lichte gewicht is het daarmee ergonomisch verantwoordt. 

Het geluidsniveau van de Dyson V6 Trigger+ is 87 dB. De grote van de stofreservoir is 0,4 liter. De V6 kruimeldief heeft een gewicht van 1,23 kg met de volgende afmetingen: 39,5 x 14,4 x 20,8 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Sterkste zuigkracht van alle kruimeldieven
 • Handige hulpstukken
 • Ergonomisch ontworpen
 • Heeft een futuristische uitstraling

Minpunten

 • Duurste kruimeldief uit onze top 10 lijst
 • Is aan de lawaaierige kant

7. Invictus One

Ben je opzoek naar een compacte en krachtige kruimeldief met een revolutionair slim en slank ontwerp om smalle plekken te bereiken waar andere stofzuigers niet bij kunnen dan is de Invictus One de kruimeldief voor jou. De accu heeft een gebruikstijd van 15 minuten. Is de accu leeg dan kan je hem bij de bijgeleverde laadstation opladen en na 3,5 uur laden is die weer volledig opgeladen.

Met de Invictus One kun je makkelijk manoeuvreren, rondom, onder en achter elk object en onder elk meubelstuk of apparaat. Hierdoor kun je bijna alles schoon maken op plekken waar grote stofzuigers niet kunnen komen. Door zijn slanke ontwerp is de Invictus One ook nog te gebruiken als een auto stofzuiger. Hij past tussen de bekerhouders, rond de versnellingspook tussen de stoelen en onder de stoelen om het interieur van jou auto grondig te stofzuigen. 

De Invictus One heeft een vermogen van 90 Watt en is voorzien van een HEPA-gecertificeerd filter en roestvrijstalen filtersysteem voor het verwijderen van vuil en stof in de lucht voor een nog schonere lucht in uw huis. Hierdoor zeer geschikt voor mensen met astma of een andere allergie. Het filter houdt namelijk de kleinste stofdeeltjes tegen. Geschikt voor het opzuigen van droge vuil, niet voor vloeistoffen.

Het geluidsniveau van de Invictus one is 82 dB. De grote van de stofreservoir is 90 milliliter (0,09 liter). De kruimeldief heeft een gewicht van 0,5 kg met de volgende afmetingen: 41,8 x 7,3 cm (l x b).

Pluspunten

 • Hoge zuigkracht
 • Licht van gewicht, 500 gram
 • Voorzien van HEPA filter, geschikt voor mensen met allergieën

Minpunten

 • Kleine stofreservoir van 90 milliliter
 • Kan als lawaaierig ervaren worden, 82 dB

8. Tristar KR-2156

De Tristar KR-2156 is de goedkoopste kruimeldief uit onze lijst. Maar dit betekent niet gelijk dat hij het slechts is. Hij beschikt over goede basisfunctionaliteiten, wat de Tristar een geschikte keuze maakt voor jou als je geen hoge budget hebt. De gebruikstijd van de Tristar KR-2156 is 15 minuten als die volledig is opgeladen. Als de accu leeg is dan moet hij ongeveer 16 uur opladen aan de bijgeleverde wandlader om weer helemaal vol te worden.

De Tristar kan je bovendien zowel droog als nat zuigen, waardoor het dus een hele praktische en veelzijdige kruimeldief is. De Tristar maakt gebruik van een NiMH accu met een voltage van 7,2 ? en is voorzien van een transparante stofreservoir. Hierdoor kun je gemakkelijk zien hoe vol de kruimeldief is en wanneer het geleegd kan worden. Verder is het ook voorzien van een wasbare filter waardoor je de filter gemakkelijk reinigen en ook opnieuw gebruiken.

Bij de KR-2156 kruimeldief zijn er een aantal accessoires meegeleverd om de kruimeldief gemakkelijker te kunnen gebruiken. Denk aan kierenzuigmond stuk, zachte borstel, een wandhouder waar die zichzelf oplaad en een extra mondstuk voor vloeistoffen om ook gemakkelijk vloeistoffen te kunnen stofzuigen.

Het geluidsniveau van de Invictus One is maar 60 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De Tristar heeft een gewicht van 1,05 kg met de volgende afmetingen: 39,5 x 11,5 x 13,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Produceert weinig geluid
 • Een van de goedkopere kruimeldieven die van kwaliteit zijn
 • Grote transparante stofreservoir, 500 milliliter

Minpunten

 • Een kleine minderheid van de klanten vindt dat de kruimeldief over niet voldoende zuigkracht beschikt

9. Black+Decker BHHV520BFP-QW

De Black+Decker BHHV520BFP-QW is niet alleen geschikt voor kleine schoonmaak klussen maar ook voor het grotere werk te gebruiken. Vooral als je huisdieren thuis hebt is deze kruimeldief ideaal voor jou. Dankzij de bijgeleverde gemotoriseerde borstel die special voor het stofzuigen van dierenharen ontworpen is. De accu gaat tot 21 minuten mee, is de accu leeg dan is die na 5 uur opladen weer 100%.

Met de Black+Decker BHHV520BFP-QW kan je eenvoudig de hoge snelheid selecteren voor meer vermogen en voor een krachtige reiniging (heeft 2 standen). De batterij heeft een vermogen van 18V met een zuigkracht van 35 Watt. Ook bevat deze kruimeldief Smart tech sensors deze geven aan wanneer je de filter moet reinigen en wanneer de batterij bijna leeg is.  

Bij de kruimeldief zitten de volgende accessoires bij speciale gemotoriseerde borstel voor dierenharen, geïntegreerde uitschuifbare lange kierenzuiger en een wand-/ tafellader(station). Verder met één druk op de knop opent de bodem van de opvangbak en kan je het vuil weggooien zonder dat dit in contact komt met je handen. De filters zijn gemakkelijk schoon te maken en om de presentaties optimaal te houden is het handig om dit regelmatig te doen. 

Het geluidsniveau van de Black+Decker BHHV520BFP-QW is 72 dB. De grote van de stofreservoir is 0,7 liter. De Black+Decker heeft een gewicht van 1,4 kg met de volgende afmetingen: 40,4 x 20 x 16,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Goede zuigkracht
 • Ideaal voor huishoudens met dierenharen door de bijgeleverde gemotoriseerde borstel
 • Heeft een grote stofreservoir, 700 milliliter 

Minpunten

 • Het is aan de prijzige kant
 • Kan als lawaaierig beschouwd worden 

10. Cecotec ExtremeSuction

Bent u op zoek naar een kruimeldief die een alleskunner is, dan is de Cecotec ExtremeSuction wel misschien iets voor jou. Deze kruimeldief wordt geleverd met 5 extra opzetstukken voor in huis, in de auto, jou huisdieren, vast en zelfs vloeibaar afval. De Accu van de ExtremeSuction gaat tot 25 minuten mee. Is de accu vervolgens leeg dan kun je hem opladen bij de oplaadstation en is die na 3 uur laden weer klaar voor gebruik.

Deze kruimeldief kan zonder enig probleem ieder vuil, vast of vloeibaar opzuigen doordat hij is voorzien van de 22,2V ExtremeSuction Cyclonische technologie. Ook is de kruimelzuiger huisdiervriendelijk en kan met de AnimalCare accessoire eenvoudig alle huisdierharen opzuigen. Zeer efficiënt, gebruiksvriendelijk en ook nog eens makkelijk om schoon te maken na ieder gebruik. Het stof en vuil wordt opgevangen in een HEPA filter. Dit maakt de kruimeldief ook voor mensen met een stofallergie te gebruiken.

Door de ergonomische handvat is de Cecotec ExtremeSuction zeer prettig in gebruik. Ook kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Met zijn lage gewicht hoef je ook niet bang te zijn dat je na het stofzuigen last zult krijgen van je pols.

Het geluidsniveau van de Cecotec ExtremeSuction is 58 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De kruimeldief heeft een gewicht van 1 kg met de volgende afmetingen: 43 x 15 x 17 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Kan zowel vast als vloeibaar stofzuigen 
 • Beschikt over een HEPA filter
 • Wel 5 verschillende kopstukken + 1 extra reservefilter 

Minpunten

 • Er is geen opbergtas voor de accessoires 
 • Kruimeldief op de laadstation plaatsen kan als beetje lastig worden ervaren