Beste Traphekje zonder boren van 2021: Koopgids + Top 5

Beste Traphekje zonder boren van 2021: Koopgids + Top 5

Het enige waar jij als ouder aan denkt is natuurlijk is de veiligheid van je kind. Met volle trots zie je dat je kindje al begint te kruipen. Dit betekent dat jouw kindje niet meer stil zult gaat zitten. Hij of zij zal natuurlijk kruipend op avontuur gaan door het hele huis. Maar een ongeluk kan zo gebeurt zijn vooral als je een trap in je huis hebt. Een traphekje is dan ook ideaal om ongelukjes te voorkomen voor jouw kindje. Een traphekje zorgt er voor dat het mogelijk is om uw kind even onbewaakt te laten zonder dat je kind van de trap kan vallen of een ander ongeluk krijgt. Door het grote aanbod op de markt van de verschillende traphekjes kan het lastig zijn om te bepalen welk traphekje het beste is. Er zijn namelijk aantal punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een traphekje, zodat je de geschikte traphekje kunt aanschaffen. Ben jij van plan om een traphekje aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal kenmerken gegeven over de traphekjes, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een traphekje en welke traphekje de beste zijn van 2021.

De 5 Beste Traphekjes van 2021

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste traphekjes van 2021 op een rijtje gezet. Waar vervolgens ook uitgebreid beschreven wordt over de voor/-nadelen en over de specificaties van de traphekjes. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat elk traphekje voor jou de beste kan zijn. 

# Preview Product specificaties Rating  
1

Litollo Zwangerschapskussen XXL

Zwangerschapskussen XXL | Voedingskussen | Lichaamskussen | 280cm | Incl. opbergtas | Afneembare hoes | Grijs

Vorm kussen: U-Vorm
Materiaal: 100% katoen
Vulling: 100% polyester
Grootte: 280 cm lang, 70 cm breed
4.9 Bekijk prijzen op Bol.com
2

Litollo Zwangerschapskussen (J-Vorm)

Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) - Zijslaapkussen - Voedingskussen - Lichaamskussen - Body pillow - 145cm - Afneembare hoes - Grijs

Vorm kussen: J-Vorm
Materiaal: 100% katoen
Vulling: 100% polyester
Grootte: 145 cm lang, 50 cm breed
4.8 Bekijk prijzen op Bol.com
3

Ella Zwangerschapskussen XXL (C-vorm)

Ella zwangerschapskussen XXL C-vorm - Voedingskussen - Lichaamskussen - Afneembare Jersey Katoenen Hoes - 150x70cm - Lichtgrijs

Vorm kussen: C-Vorm
Materiaal: 100% Jersey katoen
Vulling: 100% polyester
Grootte: 150 cm lang, 70 cm breed
4.7 Bekijk prijzen op Bol.com
4

Osteomedix Ergonomisch Lichaamskussen (I-vorm)

Osteomedix® - Ergonomisch Lichaamskussen - Zwangerschapskussen - Voedingskussen - Kniekussen - Body Pillow met afneembare comforthoes

Vorm kussen: U-Vorm
Materiaal: 100% katoen
Vulling: 100% polyester
Grootte: 140 cm lang, 40 cm breed
4.6 Bekijk prijzen op Bol.com
5

BabyJem Washandje

Babyjem Washandje - Ondersteunend Zwangerschapskussen

Vorm kussen: Wig-Vorm
Materiaal: –
Vulling: Foam
Grootte: 35 x 10 x 30 cm
4.4 Bekijk prijzen op Bol.com

1. Litollo Zwangerschapskussen XXL

De Litollo XXL is de ideale zwangerschapskussen om je zwangerschap comfortabel door te komen. Door zijn ergonomische design zorgt deze kussen voor een complete lichaamsondersteuning van de hals tot de heupen en kan zelfs tussen de knieën. Door zijn fijne U-vorm ben je helemaal omringt waardoor de kans om ’s nachts (onbewust) te draaien op je rug wordt verkleint. Na de zwangerschap kun je deze kussen ook nog eens gaan gebruiken als een voedingskussen om je kleine baby comfortabel te kunnen voeden. Deze kussen is vervolgens niet alleen enkel voor zwangere mensen, maar door zijn ergonomisch ontwerp is deze kussen ook zeer geschikt voor personen die last van rug-, heupklachten of slaapapneu hebben

Het kussen is verder voorzien van een duurzame polyestervulling en een 100% katoenen hoes die ook nog eens afneembaar is. De afneembare hoes kun je vervolgens in de wasmachine stoppen op 30 graden, maar houdt er rekening mee dat deze niet in de droogmachine kan. Het kussen heeft een totale lengte van 280 cm, is 70 cm breed en is wel in 7 verschillende kleuren te verkrijgen. Het ook mogelijk om een extra hoes van Litollo aan te schaffen, zodat je verschillende kleuren hebt. Er zijn namelijk 6 verschillende soorten kleuren beschikbaar. Daarnaast is er ook een Litollo XXL zwangerschapskussen die voorzien is van een zachte fleece stof.

Pluspunten

 • Biedt ondersteuning aan het hele lichaam
 • Goede kwaliteit, behoud zijn vorm tijdens langdurig gebruik
 • Afneem- en wasbare hoes
 • Stimuleert de foetus om de optimale geboortepositie aan te nemen
 • Het is polyvalent gebruik

Minpunten

 • Niet droogmachine bestendig
 • Minder geschikt voor een klein bed
 • Een klein hoeveelheid van de gebruikers geven aan dat de vulling niet dik genoeg is

2. Litollo Zwangerschapskussen (J-Vorm)

De Litollo zwangerschapskussen J-vorm is een zeer geschikt kussen voor zijslapers. Door zijn aangename vorm neemt het kussen minder ruimte in beslag vergeleken met de U-vorm maar het biedt nog steeds voldoende ondersteuning voor het lichaam. Daarnaast kan je partner als nog tegen je aanliggen zonder de ondersteunende werking van een zwangerschapskussen te verliezen. Door de J-vorm wordt er alleen maar aan een kant van het lichaam volledig ondersteund. Dit zorgt ervoor dat de klachten zoals benauwdheid en maagzuur worden afgeremd. Vervolgens is het ook nog mogelijk om na de zwangerschap het kussen te gaan gebruiken als een voedingskussen. 

Het kussen heeft een afneembare hoes die gemaakt is van katoen en wasbaar is in 30 graden. Verder is de vulling van stevig polyester gemaakt waardoor het ook stevig zijn vorm behoudt na langdurig gebruik en worden er geen geluiden gemaakt bij beweging van het kussen. Het kussen heeft een totale lengte van 145 cm, 50 cm breed en is in 3 verschillende kleuren te verkrijgen. Het is ook mogelijk om een extra hoes van Litollo aan te schaffen, zodat als er een in de was zit of behoefte hebt aan een andere kleur. 

Pluspunten

 • Polyvalent gebruik
 • Afneem- en wasbare hoes
 • Bespaart ruimte in je bed en je partner kan nog tegen je aanliggen 
 • Biedt goede ondersteuning aan voor één zijde

Minpunten

 • Niet droogmachine bestendig
 • Minder goed geschikt voor rugondersteuning

3. Ella Zwangerschapskussen XXL (C-vorm)

De Ella Zwangerschapskussen C-vorm is gemaakt om zwangere vrouwen een comfortabeler en goede houding te geven tijdens hun zwangerschap. Het ondersteunt zo het gehele lichaam vanaf de hals, de wervelkolom tot aan de heupen. Door zijn ontwerp worden bepaalde delen van je lichaam beter ondersteunt, zoals de heupen en de wervelkolom waardoor je sneller in slaap zult vallen. Daarnaast is deze kussen ook zeer geschikt om het na de zwangerschap te gaan gebruiken als een voedingskussen. 

Het kussen is gemaakt van 100% Jersey katoen waardoor het kussen tijdens warme dagen nog steeds lekker fris blijft. De hoes is verder elastische doordat deze in een speciale lus patroon geweven is en is gemakkelijk schoon te maken door hem op 30 graden in de wasmachine te wassen. Door de polyester vulling wordt verder zijn vorm ook goed behouden. Het kussen heeft de volgende afmetingen: 150×70 cm en is in 2 verschillende kleuren te verkrijgen. Daarnaast heeft het merk Ella ook nog een U-vormige zwangerschapskussens.

Pluspunten

 • De hoes is afneembaar en wasbaar
 • Geeft goede ondersteuning vanaf hals, wervelkolom tot an de heupen
 • Is extra goed gevuld
 • Kan ook als voedingskussen gebruiken na de zwangerschap

Minpunten

 • Minder goed geschikt voor langere vrouwen
 • Niet droogmachine bestendig
 • Je hebt wat ervaring nodig voor je pas echt mooie krullen kunt creëren 

4. Osteomedix Ergonomisch Lichaamskussen (I-vorm)

Het Osteomedix lichaamskussen is een simpele maar een mooie kussen die I-vormige is. Deze kussen is ideaal geschikt voor mensen met een lage rugpijn, kniepijn en zwangere vrouwen. De Osteomedix kan op meerdere manieren gebruikt worden, zoals een hoofdkussen voor 2 personen,  voor ondersteuning bij lichaamsdelen en kan zelfs na je zwangerschap gebruikt worden als een voedingskussen. Deze lichaamskussen zorgt ervoor dat je in een neutrale zij-ligpositie komt te liggen. Hierdoor komt er geen torsie in de wervelkolom en wordt er geen druk uitgeoefend op de knieën. Daarnaast is deze kussen ook gemakkelijk te combineren met je eigen hoofdkussen. 

Het kussen heeft een hoes van 100% katoen die afneembaar en wasbaar is. Verder is de vulling van 100% polyester, heeft het een unieke samenstelling van verschillende vezels waardoor het comfy en zacht aan voelt. Maar toch is het stevig genoeg om ondersteuning aan te bieden voor je benen, knieën en heupen. Het kussen heeft een formaat van 140 x 40 cm. 

Pluspunten

 • Kan voor meerdere manieren gebruikt worden
 • Heeft een afneembare en wasbare hoes
 • Is een stevige en lange kussen
 • Is goed gevuld met vulling

Minpunten

 • Geeft geen directe rugondersteuning
 • Een kleine hoeveelheid gebruikers vinden het een te stevige kussen

5. BabyJem Washandje (Wig vorm)

De BabyJem Washandje is de kleinste zwangerschapskussen uit onze lijst ook wel de wig-kussen. Deze kussen biedt een optimale ondersteuning aan voor je buik. Het is speciaal ontworpen om de perfecte steun aan je buik te geven. Door zijn aflopende design kun je hem gemakkelijk onder je buik schuiven. Daarnaast is het ook te gebruiken voor ondersteuning van de wervelkolom, heupen en zelfs de nek. Veel zwangere vrouwen die veel bewegen vinden de wig-kussen erg fijn. Doordat ze veel bewegingsvrijheid hebben maar toch een goede ondersteuning krijgen voor hun beuk. 

Door zijn compacte formaat is dit dan ook een van de weinige zwangerschapskussen die je gemakkelijk meekunt nemen voor op reis, weekendje weg of in het ziekenhuis. 

Pluspunten

 • Compact, klein waardoor gemakkelijk mee te nemen is
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Het zorgt ervoor om makkelijk te slapen door het verlichten van pijn in het bekken of rug

Minpunten

 • Het kussen is niet voorzien van een afneembare hoes waardoor het wassen ook wat moeilijk is

Koopgids voor traphekjes

Wat is een traphekje?

Een traphekje is een hekje (kleine deurtjes) die ervoor kan zorgen dat je bepaalde plekken kan afsluiten. Deze hekjes zijn vaak van kunststof, metaal of hout. Vaak worden deze bovenaan de trap en onderaan de trap gebruikt, zodat je kindje niet naar beneden kan vallen of naar boven kan klimmen. Daarnaast kan je natuurlijk een traphekje ook gebruiken om kamer/ruimtes af te sluiten. De traphekken komen voor in allerlei verschillende soorten, maten en materialen. 

Waarom een traphekje aanschaffen?

Een traphekje wordt aangeschaft om de veiligheid van je kind te waarborgen. Met een traphekje kun je namelijk bepaalde ruimtes afsluiten waardoor het mogelijk is om voor eventjes en zonder zorgen je kind uit het zicht te kunnen laten voor bijvoorbeeld het draaien van een wasje of het ophangen van een was. Door een goede traphekje aan te schaffen zorg je ervoor dat je kind dus niet meer van de trap kan vallen of juist de trap op kan klimmen. Daarnaast kan je kind ook nog veilig alleen vrij rond spelen in één kamer die afgesloten is door een traphekje. 

Informatie over de traphekjes dat je moet weten voordat je er een aanschaft

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het veiligste voor jouw kindje. Maar door de grote aanbod van verschillende traphekjes kan het hierdoor lastig zijn om een goede keuze te maken welk traphekje geschikt is voor jouw kind en voor in je huis. Maar waar moet je op letten als je een traphekje wilt aanschaffen? Dit hangt vooral af van de afmetingen in je huis en daarnaast wat voor soort traphekje je vooral zou willen. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten traphekjes die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Welke soorten traphekjes zijn er?

Op de markt zijn er verschillende soorten traphekjes. Om jou een beter beeld te geven welke soorten traphekjes er zijn wordt er hieronder de vier verschillende traphekjes beschreven.

 • Traphekje met spijlen: De populairste traphekje is de spijlen traphekje. Deze traphekje zijn meestal aan de zijkanten te openen (aan de linkerkant of de rechterkant), maar sommige spijlen traphekjes zijn ook door het midden te openen. Vaak zijn deze van hout, kunststof of metaal gemaakt. Let wel op bij deze type traphekje dat de verticale spijlen niet te ver uit elkaar staan waardoor jou kindje als nog er door heen kan of een van de ledematen vast komt te zitten. Een goede eenvoudige test hiervoor is, om met een gebalde vuist van een volwassen te kijken of deze door de spijlen te duwen is. Dit hoort namelijk niet te gebeuren, lukt het wel dan is deze traphekje niet geschikt, omdat er een mogelijkheid is dat jouw kindje met zijn hoofd ook er doorheen kan.
 • Vouw traphekje: Een vouwhekje is te vergelijken met schuifdeur die in elkaar wordt gevouwen. Deze traphekje staat bekend om hun veiligheid. Het is zelfs als de veiligste uit de test van de consumentenbond gekomen. Doordat het niet mogelijk is voor het kindje om er doorheen te kunnen wringen of dat het hoofd van jouw kindje vast komt te zitten. Daarnaast kan je kindje er niet doorheen kijken, waardoor zijn nieuwsgierigheid ook niet wordt getriggerd. Een ander voordeel is dat je geen ruimte voor of achter het hekje nodig hebt om te kunnen openen.
 • Rol traphekje: De rol traphekje is een van de nieuwere traphekje op de markt. Maar het rol systeem is alsnog vrij populair. Dit komt vooral, omdat het flexibel in te zetten is en erg weinig ruimte inneemt vooral als je ze oprolt en niet gebruikt. Desondanks kwam het toch niet erg goed uit de testen van de Consumentenbond. Dit komt door de aantal nadelen. Zo is het mogelijk dat het kindje alsnog soms het gaas omhoog en omlaag zou kunnen trekken. Daarnaast is het ook nog eens lastig om het met één hand te bedienen voor de ouder zijnde. 
 • Harmonica traphekje: Deze soort hekjes (ook wel schaarhekjes) worden nog veel aangeboden als een tweedehands product. Maar in de winkels worden ze haast niet meer verkocht. Dit komt doordat deze vaak niet meer aan de huidige Europese veiligheidseisen meer voldoen. De kinderen kunnen namelijk gemakkelijk over het hek klimmen door de kruislings verbindingen en de kans is groot dat het hoofd, armen, etc klem komt te zitten.

Wanneer schaf je een traphekje aan

Het aanschaffen van een traphekje hangt van een aantal verschillende punten af. Het aanschaffen van traphekje zal van toepassing zijn wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen, kamers waar je slecht zicht op je kinderen hebt of ruimtes waar je kinderen niet mogen komen. 

Het is lastig te zeggen vanaf welk leeftijd je een traphekje moet aanschaffen, omdat elk kind op een ander leeftijd begint te kruipen of lopen. Het is aangeraden om in ieder geval een traphekje aan te schaffen wanneer je kind begint te kruipen. Je kan natuurlijk ook afwachten totdat het kind begint te lopen. Maar als het kind al kruipend op avontuur gaat en je er niet altijd in de buurt bent is het wel verstandig om dan al een traphekje aan et schaffen, omdat je liever geen gevaar wilt lopen dat het kindje een ongeluk maakt.

Waar moet je opletten als je een traphekje wilt aanschaffen?

Om een miskoop te voorkomen/verkleinen is het handig om te weten waarop er gelet moet worden bij het aanschaffen van een gepaste traphekje. Nu jij de basisinformatie weet over het traphekje worden de volgende paragrafen beschreven om jou een beter beeld te geven waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een traphekje. 

– Hoogte

Bij het aanschaffen is het belangrijk dat er gelet wordt op de hoogte van een traphekje. De norm voor de minimale hoogte is 65 centimeter. Maar veiligheidNL adviseert een hoogte vanaf de vloer van 75 centimeter. Dit is 10 centimeter hoger dan de geëiste 65 cm maar dit advies van is gebaseerd op de berekeningen van het lichaamszwaartepunt van een 1-jarig kind.

– Bediening

Ook is het handig om op de openingsmechanisme te letten. Je zou denken dat dit alleen belangrijk zal zijn voor jouw kind. De bediening moet natuurlijk voor jouw kind niet te openen zijn maar het is ook erg belangrijk dat je een traphekje aanschaft waarbij jij het traphekje met één hand kunt openen. Hierdoor kan jij namelijk met je kind in je armen alsnog het traphekje open als je van de trap af- of oploopt.

– Afstand tussen vloer en het hekje

Naast de hoogte van een traphekje is het ook belangrijk om rekening te houden tussen de afstanden tussen vloer, hek en spijlen. Dit om te voorkomen dat het kind niet ergens onderdoor kan kruipen, door een traphekje kan (spijlen) of vast komt te zitten. De afstand tussen de vloer en de onderkant van het traphekje mag niet groter zijn dan 6,5 cm. Daarnaast moeten de (verticale) spijlen een afstand tussen 4,5 tot 6,5 cm liggen. Is deze groter dan 6,5 dan is er een kans aanwezig dat jouw kind ook hier doorheen past. Heb je een traphekje van gaas dan mag de maaswijdte maximaal 7 mm zijn. 

Monteer mogelijkheden

Let bij het aanschaffen van een traphekje ook op wat voor bevestigingsmethode het traphekje heeft. Er zijn namelijk 4 soorten mogelijkheden om een traphekje te monteren. Je hebt je Klembevestiging, Schroefbevestiging, Kozijn montage en Haakbevestiging.

 • Klembevestiging: Met deze methode klem je het hek in de gewenste deuropening of trapgat. Het voordeel van dit type bevestigingsmethode is dat je het traphekje kunt bevestigen zonder te hoeven boren. Verder kun je hem gemakkelijk verplaatsen zonder dat er gaten overblijft in de muren van je deuropeningen/kozijnen. Nadeel is dan wel weer dat je extra moet opletten (dubbel checken) of het hekje goed vastgeklemd zit. Is dit niet het geval dan is er een mogelijkheid dat het hekje toch te los zit en je kindje het omver kan duwen. Daarnaast heb je met deze soort traphekjes wel altijd te maken met een drempel aan de onderkant. 
 • Schroefbevestiging: Bij deze optie moet je het traphekje vast schroeven aan de muur. Voordeel hiervan is dat je nooit bang hoeft te zijn dat je traphekje loskomt of dat het omver geduwd kan worden door je kleine. Nadeel is dan wel weer dat je het traphekje niet gemakkelijk kunt verplaatsen en dat je gaten in je kozijnen achterlaat. 

De voor -en nadelen van een traphekje

Ook een traphekje heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van een traphekje.

Voordelen

 • Het zorgt voor meer veiligheid
 • Je hoeft je minder druk te maken als je even je kind alleen laat (was ophangen)
 • Je kan een traphekje gebruiken voor meerdere doeleinden, denk aan het scheiden van huisdieren en baby, uit de buurt van een trapgat, etc.

Nadelen

 • Kan onhandig zijn doordat het veel ruimte inneemt
 • Niet alle traphekjes zijn veilig genoeg volgens de consumentenbond. Het is belangrijk dat je een veilige traphekje kiest om een aanschaf van een gevaarlijke traphekje te voorkomen.

Conclusie

Welk traphekje is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent en wat het meest geschikt is voor in jouw huis. Als je liever geen gaten in jouw kozijnen wilt hebben dan kan je beste voor een traphekje gaan die voorzien is van klembevestigingen. Maakt dit jouw niet zoveel uit dan kan je natuurlijk gaan voor een traphekje met schroefbevestiging. Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je de koopgids hebt gelezen en vervolgens een aanschaft doet uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk traphekje is bijna even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de onveilige traphekjes in onze top 5 lijst. Deze hebben wij er al uit gefilterd.